yaris

«Αυτοκίνητο της χρονιάς» για το 2021 το Toyota Yaris

Αυτοκίνητο της χρονιάς αναδείχθηκε το Toyota Yaris, το οποίο κατάφερε να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές του.
Η ανάδειξη του νικητή έγινε σε διαδικτυακή τελετή, αφού η πανδημία του κορωνοϊού είχε ως συνέπεια να ακυρωθεί και φέτος η τελετή της Γενεύης για το Car of the Year.
Το, αποκλειστικά υβριδικό, Toyota Yaris, βρέθηκε στην πρώτη θέση συγκεντρώνοντας 266 πόντους στη σχετική ψηφοφορία και αφήνοντας πίσω του τους έξι διεκδικητές του τίτλου.
Δεύτερο αναδείχθηκε το Fiat 500 Electric με 240 πόντους και τρίτο, με 239 πόντους, το Crossover Cupra Formentor.
Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε το Volkswagen ID 3 με 224 πόντους ενώ σε πέμπτη, έκτη και έβδομη θέση βρέθηκαν αντίστοιχα η Skoda Octavia με 199 πόντους, το Land Rover Defender με 164 πόντους και το Citroen C4 με 143 πόντους.
Αυτή είναι η δεύτερη επιτυχία για το Yaris στον διαγωνισμό. Το Yaris πρώτης γενιάς είχε ανακηρυχθεί σε αυτοκίνητο της χρονιάς το 2000.
Σε δηλώσεις του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota Europe, Matt Harrison, χαρακτήρισε ως «μεγάλη τιμή» το βραβείο για την ιαπωνική εταιρεία και ευχαρίστησε την επιτροπή.
«Είναι μεγάλη τιμή για την Toyota και θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή για την εκτίμηση και την αναγνώρισή τους.
Θα ήθελα επίσης να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να αναγνωρίσω το πάθος των αναπτυξιακών μας ομάδων στην Ευρώπη και την Ιαπωνία. Αυτό είναι το καλύτερο Yaris, και όπως ήθελε ο Akio Toyoda, βάζει ήδη ένα χαμόγελο στο πρόσωπο των πελατών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το βραβείο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» μετρά 57 χρόνια ζωής ενώ ο νικητής αναδεικνύεται μετά από ψηφοφορία στην οποία λαμβάνουν μέρος 59 δημοσιογράφοι από 22 χώρες.